یادداشت : در گزارش قبل خطرات ترامپ را مطرح کردیم ، اما توجه دقیق به روشهای او و واکنش مناسب ، میتواند ایران را در موقعیت ممتاز قرار دهد. چگونه ؟ او نشان داده روش معامله با قدرت را شگرد دارد. بنابراین باید از موضع قدرت با او وارد معامله شد. در اینجا قدرت محدود کارآئی ندارد ، بلکه قدرت کلان کارگشا میباشد. چرا که او با عناصری چون حزب جمهوریخواه ، ایلان ماسک ، روسیه ، چین ، کره شمالی ، .. که همگی بنوعی در حوزه خود قدرت برتر هستند وارد معامله میشود و قدرتهای ضعیف را چون اوکراین ، عربستان ، پاناما ، غزه ، … دوشیده و حتی می بلعد. بنابراین برای مذاکره و معامله با او باید بسیار قدرتمند بود. همین موضوع انگیزه ممتازی برای حرکت بسمت قدرت برتر ایران میباشد، قدرتی که بتواند او را آماده معاملات بزرگ کند ، وگرنه قربانی و طعمه معامله او با قدرتهای بزرگتر میشود. اگرچه قدرت ایران اکنون خوب است اما شاید کافی نباشد چراکه ترامپ صحبت بمباران میکند (حتی اگربلوف میزند). برای کفایت باید عناصری بیشتر از قدرت بازدارندگی داشت ، عناصری که قدرت هسته ای یا مشابه آن محور بوده و موشک ، سلاحهای متعارف ، چند مورد دیگر … مکمل آن میباشد. البته قطعا اقدامات فراوانی شده و میشود ، اما زمان نقش کلیدی دارد. کلید دیگر غلبه بر فساد درونی ، رانت ، رخنه و نفوذ است که باعث ضعف و بسیار خطرناک است. کلید دیگر نیز قطعا اقتصاد بوده که بتنهائی پاشنه آشیل بارزی است. کلید دیگر وجود عناصری است که دست عمل گسترده و باز داشته ،از جو حال و آینده فقط بمنافع خود فکر میکنند و متاسفانه زیاد هم هستند. و مهمترین کلید ،اینکه غفلت و تعلل پشیمانی بزرگ دارد. در یادداشت عا خواهیم گفت ، چگونه عملکرد برحسب عا چاره اصلی است!
ترامپ برخلاف آنچه برخی تبلیغ میکنند که میتوان با او معامله کرد و به توافق رسید حداقل تا امروز خود را در قامت یک فرد غیرقابل پیشبینی و تمامیتخواه عرضه کرده که جاهطلبیهایش مرز نمیشناسد. او از ابتدای دوره دوم ریاستجمهوریاش ایدههایی مطرح میکند که بیشتر شبیه سناریوهای استعمارگرایانه قدیم است. پیشنهاد خرید جزیره گرینلند از دانمارک یکی از همین موارد بود؛ ایدهای که با مخالفت روبرو شد و او را ناراحت کرد. او همین دیدگاه را درباره کانادا دارد و معتقد است مرزهای بین دو کشور باید برداشته شود و کانادا جزئی از آمریکا شود. در سیاستهایش درباره خلیج مکزیک چنان رفتار میکرد که انگار این منطقه باید کاملا تحت سلطه آمریکا باشد و دیگر کشورها صرفا تماشاگر.
حتی درباره بحران غزه نیز پیشنهادهایی مطرح شد که گویی سرنوشت یک ملت چیزی جز یک بازی برای اهداف ژئوپلیتیکی او نیست، این رفتارهای ترامپ حتی باعث خشم اروپا هم شده و آنها هم ادعا میکنند که مقامات ایالاتمتحده از جمله ایلان ماسک، در امور سیاسی کشورشان دخالت میکنند. از سوی دیگر دونالد ترامپ با وضع تعرفههای 25 درصدی برای واردات از کشورهایی مثل چین، کانادا، مکزیک و حتی انگلیس و کشورهای عضو اتحادیه اروپا، یک چالش تجاری عجیب برای آمریکا دست و پا کرده است. چنین رویکردی نشان میدهد که ترامپ، فراتر از یک رئیسجمهور جنجالی، سیاستمداری است که هرجا فرصتی برای زدن زیر میز و توسعهطلبی دیده، از آن دریغ نکرده است. در ادامه فهرستی از جاهطلبیهای اعلامی او را از نظر میگذرانی:
کانادا ایالت 51ام: آتش عطش سلطهجویی ترامپ از کانادا شروع شد. رئیسجمهور آمریکا با انتشار نقشههایی که این کشور را بخشی از آمریکا نشان میدهند، ادعای مالکیت آن را کرده و گفته این کشور باید 51امین ایالتمان شود. ترامپ فضا را در حد حرف محدود نکرد و در پاسخ به واکنشهای منفی مقامات کانادا، تعرفه 25 درصدی واردات از این کشور را اعمال کرد تا اختلافات طرفین تشدید شود. جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا اعلام کرده که کشورش هرگز بخشی از ایالاتمتحده نخواهد شد و از مردمش خواسته تا حتی برای تعطیلات هم دیگر به آمریکا سفر نکنند.

دورخیز برای شیرجه در پاناما: هدف بعدی ترامپ، کانال پاناما بود. او این بار مدعی شده که این کانال باید به آمریکا بازگردد. ترامپ در مراسم تحلیفش با لحنی تحریکآمیز گفت ما کانال پاناما را به «چین» ندادیم، بلکه آن را «واگذار کردیم» و حالا «پس میگیریم». این در حالی است که اداره این کانال کاملا در اختیار دولت پاناما است. ترامپ پیشتر هم در شبکههای اجتماعی، ادعا کرده بود که «سربازان چینی» این کانال استراتژیک را اداره میکنند و حتی تهدید کرده بود اگر هزینه عبور کشتیهای آمریکایی کاهش پیدا نکند، آن را تصرف خواهد کرد.
نقشه برای خلیج مکزیک: «خلیج مکزیک» مقصد دیگر جاهطلبیهای ترامپ بود. مستر پرزیدنت دوست دارد نام این خلیج را به «خلیج آمریکا»، تغییر دهد و البته این خواسته با واکنشهای تند از سوی مکزیکیها روبهرو شد. دونالد ترامپ که تاب تحمل این واکنشها را نداشت، تعرفه ۲۵ درصدی بر صادرات این کشور را هم اعمال کرد و جنگ تجاری جدیدی به راه انداخت. کلودیا شاینباوم، رئیسجمهور مکزیک در واکنش به این اقدامات اعلام کرده که کشورش این فشارهای وارده از سوی ترامپ را تلافی خواهد کرد.
آرزوی 5 ساله برای تصرف گرینلند: ماجرای تصاحب گرینلند توسط ترامپ مربوط به امروز و دیروز نیست. او از سال ۲۰۱۹ پیشنهاد خرید این جزیره یخی تحت مالکیت دانمارک را مطرح کرد و گفت کنترل آمریکا بر آن یک «ضرورت مطلق» برای امنیت بینالمللی است. این ادعا همان زمان با خشم دانمارک روبهرو شد و حالا ترامپ بعد از بازگشت به قدرت دوباره در سودای تصاحب این جزیره است. مته فردریکسن، نخستوزیر دانمارک اما صریحا اعلام کرده که «گرینلند فروشی نیست» تحلیلگران معتقدند با توجه به عضویت دانمارک در ناتو، این اظهارات ترامپ علیه گرینلند میتواند زمینهساز درگیریهای شدیدی بین اروپا و آمریکا شود.
ترامپ غیربهداشتی: ترامپی که مرزهای غیرقابل اعتمادبودن را جابهجا کرده گفت نسبت به سازمان جهانی بهداشت اعتماد ندارد و آمریکا را از آن خارج کرد. مقامات این سازمان میگویند خروجی این تصمیم چیزی جز تضعیف همکاریهای جهانی در حوزه سلامت و ضربه زدن به تلاشهای بینالمللی برای مقابله با بیماریهای خطرناک نیست. جورج کایریکائو، مدیر مالی سازمان جهانی بهداشت گفته اکثر درخواستهای این سازمان برای دریافت بازپرداخت هزینههای خود از آمریکا پذیرفته نشدهاند و ایالات متحده هنوز کمکهای وعدهدادهشده خود به سازمان جهانی بهداشت برای سال ٢٠٢۴ را تسویه نکرده است.
پشتپا به معاهدۀ پاریس: موج رفتارهای عجیب ترامپ در قبال کشورها و نهادهای بینالمللی به معاهده زیستمحیطی پاریس رسید. او که همیشه در تلاش برای تقویت صنایع سوخت فسیلی بوده، این توافق را بیاهمیت دانست و از آن خارج شد. این در حالی است که جهان با بحران شدید تغییرات اقلیمی روبهروست. کارشناسان محیط زیست نسبت به این تصمیم ابراز نگرانی کرده و تاکید کردند این رفتار به تلاشهای جهانی برای مقابله با گرمایش زمین ضربه میزند. درحالیکه بسیاری از کشورها به سمت انرژیهای پاک حرکت میکنند، ترامپ بار دیگر ثابت کرد که به جای آینده زمین، به منافع کوتاهمدت «نفتی» فکر میکند.
کمین برای سرزمین زیر آوار: جنون توسعهطلبانه ترامپ به غزه هم رسید. او در تازهترین نمایش اعلام کرده که «ایالات متحده نوار غزه را تصرف خواهد کرد و ما با آن کار داریم. ما آن را تصاحب میکنیم.» نقشهای که حتی نزدیکترین متحدانش را هم شوکه کرده است. او در کنفرانس خبری اخیرش کنار نتانیاهو، با لحنی مالکانه گفت ما نوار غزه را تصرف کرده و آن را «مال خود» خواهیم کرد. درحالیکه غزه هنوز از زیر آوار بمبارانها بیرون نیامده، صحبت از تصرف آن فقط از جاهطلبی مثل ترامپ برمیآید.
کلمبیا زیر بار بردگی نمیرود: قربانی بعدی کلمبیا بود. وقتی این کشور از پذیرش مهاجران اخراجشده خود با هواپیمای نظامی امتناع کرد، ترامپ با تمام قوا به آن حمله کرد. او در واکنش تحریمهای شدیدی مثل تعرفههای ۲۵ درصدی که بعدا به ۵۰ درصد رسید، ممنوعیت ورود مقامات کلمبیایی به آمریکا، تحریمهای بانکی و حتی محدودیت ویزا برای خانوادههای سیاستمداران را اعمال کرد. سنگینی این فشارها نهایتا دولت کلمبیا را تسلیم کرد.
بعدا ترامپ با افتخار اعلام کرد این اتفاق نشان داد آمریکا دوباره «مورد احترام» قرار گرفته است. گوستاوو پترو، رئیسجمهور کلمبیا اما سکوت نکرد و هشدار داد که مردم کلمبیا زیر بار بردگی نخواهند رفت.
لاهه بی لاهه: همزمان با حضور نتانیاهو در اسرائیل و رایزنیهایش با کنگره، دادگاه لاهه توسط ترامپ هدف قرار گرفته شد. او با امضای یک فرمان اجرایی، این دیوان کیفری بینالمللی را به بهانه «آزار آمریکا و متحدانش» تحریم کرد. این تحریم شامل مسدود کردن داراییها، ممنوعیت ورود مقامات دادگاه و حتی خانوادههایشان به آمریکا بود. جرم دادگاه چه بود؟ «بررسی جنایات جنگی آمریکا و اسرائیل» ترامپ مدعی شد که این دادگاه هیچ صلاحیتی بر آمریکا و اسرائیل ندارد، چون آنها عضو آن نیستند. این اقدام دقیقا زمانی انجام شد که دادگاه حکم بازداشت نتانیاهو را به اتهام جنایات جنگی در غزه صادر کرده بود.

صدای اروپا هم درآمد: علاوه بر خود ترامپ، ایلان ماسک، وزیر، شریک و مشاورش هم به کشورها دستاندازی میکنند. ایلان ماسک در طول ماههای اخیر صدای اروپاییها را درآورده و متهم به دخالت مستقیم در انتخابات انگلیس، آلمان، فرانسه و نروژ است. او که همیشه به دنبال نفوذ بیشتر است، این بار از تغییر رهبری حزب اصلاحات انگلیس حرف میزند و در آلمان از راستگرایان افراطی حمایت میکند. امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه در یک سخنرانی گفت ده سال پیش چه کسی تصور میکرد «مالک یکی از بزرگترین شبکههای اجتماعی جهان» در انتخابات «دخالت» کند و از «جنبشهای واپسگرا»، ازجمله در آلمان، حمایت کند؟

باند قدر قدرت نوین : ترامپ نمادی بی پرده از اجماع بظاهر قدرتمندانی است که خواستار دوشیدن دنیا هستند. او آماده معامله با ابرفاسدانی است (در قرآن بآنها اشارات متعدد شده) که بتوانند هرچه بیشتر مردم و ملل ضعیفتر را با زنجیرهای مجازی نوین به بردگی سوق دهند. روشی که جانیان امپراتوری روم باستان داشتند و اکنون آنها با لباس و روشهای نوین در “باند جانیان قدر قدرت” به “نوبرده داری” روی آورده اند. دنیا باید برای مقابله با آنها یکپارچه شود. اگر چنین شود شر آنها بخودشان برمیگردد، در غیراینصورت دوره تاریک دیگری در پیش است.


نظر عا : دنیا یک فریب بزرگ دارد و آن باور به زندگی حال و بیخیالی نسبت به آینده موعود است. بندرت میتوان از آن فرار کرد ، آنقدر جذاب است که جمع کثیر نیکان را هم به دام میکشد. در این میان “باند قدر قدرت نوین” فریفته مطلق آن هستند، آنقدر که میخواهند به اعماق لذت تاریک آنهم نفوذ کنند. آنها حاضر به قربانی هرچه هستند ، حتی باور به خدا. برحسب قوانین عا ، بآنها فرصت داده میشود ، بازهم فرصت و بازهم ، آنقدر که غرق شوند ، همانند غرق فرعون در دریا ، و تازه بعد از آن نهایتا باید منتظر غرق های مکرر باشند ، بتعداد مغروقین قربانی خود ، میزان عذاب را نمیتوانند بدانند ، مگر آنکه بتوانند صدای ناله همه قربانیان دور و نزدیک خود را بشنوند. قوانین عا برای آنها بسیار سخت است ، بسیار سخت و طولانی. در کتب عا آنرا اثبات کرده ایم
