تا بحال در این سایت چند گزارش در مورد بروز جنگ هسته ای و عواقب آن نشر داده ایم! اما واقعا نمیتوانیم آنرا رها کرده و فکر وقوع آنرا غیر محتمل بدانیم. اکنون نشانه های روزافزونی از رسیدن امواج آن به پشت درب حیات زمین نمایان شده است. شاید تنها یک حرکت اشتباه ، یک خطای محاسبه ، یک دیوانگی ، یک سوء تعبیر ، … این درب مجازی را شکسته و ناگاه طوفان هسته ای بشدت بوزد. به نمونه گزارشات زیر نیز توجه و تفکر کنید ، آنها را دست کم نگیرید!. همانند یک بیماری که آنرا نادیده گرفته و ناگاه خود را در اتاق آی.سی.یو گرفتار جدال با مرگ می بینید ، آیا مرگ هسته ای مجازاتی مقدر است ؟! مسببان و قربانیان آن چه سرانجامی دارند؟ نجات یافتگان چه میشوند؟ :
خطر حمله روسیه به ناتو، آلمان برخی ساختمانها را به پناهگاه تبدیل میکند
وزارت کشور آلمان روز چهارشنبه ۲۷ نوامبر (۷ آذر) اعلام کرد که این کشور در حال تهیه فهرستی از ساختمانهای عمومی و خصوصی است که در صورت لزوم کاربری آنها به پناهگاه جنگی تغییر میکند. این فهرست شامل برخی پارکینگها، ایستگاههای مترو، ساختمانهای دولتی و املاک خصوصی خواهد بود. همچنین برنامهریزی برای طراحی یک اپلیکیشن تلفن همراه با فهرست دیجیتالی پناهگاهها و تشویق شهروندان به تبدیل زیرزمینها و گاراژهای خود به پناهگاه نیز در دست اقدام است. وجود این طرح را ابتدا روزنامه بیلد در روز دوشنبه گزارش داد و آن را پاسخی به افزایش تهدیدات بینالمللی، بهویژه از سوی روسیه دانست. سخنگوی وزارت کشور بدون اشاره به وخامت اوضاع امنیتی، این طرح را پروژهای بزرگ دانست که نیازمند زمان و هماهنگی بین چندین نهاد است. سازمانهای حفاظت مدنی در آلمان خواستار گسترش پناهگاههای بمب در کشور شدهاند. در حال حاضر آلمان ۵۷۹ پناهگاه دارد که بیشتر آنها مربوط به دوران جنگ جهانی دوم هستند. بر پایه گزارشهای رسانهای، این طرح در ماه ژوئن مورد توافق قرار گرفته و توسط یک ستاد ویژه بررسی میشود.
دفاع داخلی آلمان : پس از حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، آلمان توجه بیشتری به دفاع داخلی معطوف کرده است. اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، پس از این تهاجم وعده تقویت نیروهای نظامی کشور را با سرمایهگذاری و پروژههای تسلیحاتی متعدد داد. با این حال، بودجه نظامی این کشور همچنان محدود مانده است. رودریش کیزهوتر، کارشناس دفاعی و نماینده حزب دموکرات مسیحی، اخیراً به فرانکفورتر آلگماینه گفت که بودجه نظامی آلمان برای پاسخگویی به تهدیدات فعلی باید سه برابر شود. این ماه، رسانههای محلی از سندی محرمانه تحت عنوان «نقشه عملیات آلمان» خبر دادند که نشان میدهد آلمان چگونه میتواند در صورت تشدید تهدیدات هستهای از سوی روسیه، از اعزام هزاران نیروی ناتو به اوکراین حمایت کند. در ماه اکتبر، گروهی از مقامات اطلاعاتی آلمان به پارلمان هشدار دادند که روسیه ممکن است تا پایان این دهه، توانایی حمله به ناتو را داشته باشد.

روسیه برای نخستین بار در جنگ از موشک قارهپیما با قابلیت حمل کلاهک هستهای استفاده کرد
نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که مسکو روز پنجشنبه ۲۱ نوامبر (یکم آذرماه ۱۴۰۳) در جریان حمله صبحگاهی خود به اوکراین، یک موشک بالستیک قارهپیما را از منطقه آستاراخان پرتاب کرد. این نخستین باری است که روسیه از چنین موشک قدرتمند و دوربردی در طول این جنگ استفاده میکند. این حمله پس از آن انجام شد که اوکراین در هفته جاری از موشکهای آمریکایی و بریتانیایی برای هدف قرار دادن اهدافی در داخل خاک روسیه استفاده کرد. مسکو ماهها هشدار داده بود که اگر اوکراین با موشکهای غربی چنین کاری را علیه خاک روسیه انجام دهد، آن را به عنوان نشانهای از یک تشدید تنش بزرگ تلقی میکند. به گفته نیروی هوایی اوکراین، این موشک در اوج تنشهای فزاینده این جنگ ۳۳ ماهه، «تشکیلات اقتصادی و زیرساختهای کلیدی را در شهر دنیپرو واقع در شرق اوکراین» هدف قرار داد. موشکهای بالستیک قارهپیما هزاران کیلومتر برد دارند و میتوانند برای حمل کلاهکهای هستهای استفاده شوند، اگرچه که میتوانند به کلاهکهای متعارف نیز مجهز شوند. اوکراین مشخص نکرد که این موشک دارای چه نوع کلاهک یا نوع موشکی است، اما هیچ نشانهای مبنی بر مسلح بودن آن به کلاهک هستهای وجود ندارد.
ابهام در مورد احتمال مطلع بودن واشنگتن: دیفنس اکسپرس، یک شرکت مشاوره دفاعی اوکراین، این سوال را مطرح کرد که آیا آمریکا به عنوان متحد اصلی اوکراین، از قبل در مورد پرتاب این موشک قارهپیما مطلع شده است یا خیر و اضافه کرد که مشخص نیست که آیا به ایالات متحده در مورد پرتاب و مسیر آن هشدار داده شده است یا خیر، زیرا صدور چنین اطلاعیههایی برای جلوگیری از فعال شدن سامانههای هشدار موشکی و حمله تلافیجویانه ضروری است.
تهیدید مسکو علیه پایگاه تازهتاسیس ناتو در لهستان : افزایش تنشها در این هفته با گذشت هزارمین روز از جنگ افزایش یافته است. وزارت امور خارجه روسیه در ۲۱ نوامبر اعلام کرد که پایگاه جدید دفاع موشکی بالستیک ایالات متحده در شمال لهستان منجر به افزایش سطح کلی خطر هستهای خواهد شد، حال آنکه این پایگاه قبلاً به لیست اهداف بالقوه روسیه برای تخریب در صورت نیاز اضافه شده است. این پایگاه که در شهر ردزیکووو در نزدیکی دریای بالتیک قرار دارد، بخشی از سپر موشکی ناتو است و به طور رسمی در ۱۳ نوامبر عملیاتی شد.

از موشک بالستیک جدید روسیه که به اوکراین شلیک شد چه میدانیم؟
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز جمعه با صدور فرمانی خواستار تولید انبوه موشک بالستیک مافوق صوت جدیدی شد که به ادعای کرملین نخستین شلیک آزمایشی آن به خاک اوکراین با موفقیت همراه بوده است. شلیک این موشک هایپرسونیک و رادارگریز که برخی گزارشها از قارهپیما بودن آن حکایت دارد هشداری به غرب در بحبوحه تنشها بر سر استفاده اوکراین از سلاحهای دوربرد اهدایی از سوی آمریکا به شمار میرود. این موشک بالستیک که «اورشنیک» نام دارد برای نخستین بار توسط ارتش روسیه رونمایی شد و بنا به اظهارات مقامات روس با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت.
پوتین ضمن صدور فرمان تولید انبوه موشک پایپرسونیک اورشنیک دستور ادامه آزمایشهای عملیاتی این موشک و استفاده از آن در نبردها را صادر کرده و هشدار داده است که کشورش میتواند تاسیسات نظامی متحدان اوکراین را که تسلیحات در اختیار این کشور گذاشتهاند، هدف قرار دهد. رئیس جمهوری روسیه در نشستی با حضور مقامات نظامی کشورش که از تلویزیون پخش شد، گفت: «ما به این آزمایشها، از جمله در موقعیتهای جنگی، بسته به وضعیت و ماهیت تهدیدها علیه امنیت روسیه ادامه خواهیم داد.» وی با اشاره به «قدرت ویرانگری» این سلاح و یادآوری اینکه روسیه ذخیرهای از این موشکها را آماده برای استفاده دارد، مدعی شد که هیچ کشور دیگری در جهان در حال حاضر این نوع تسلیحات را در اختیار ندارد. موشکی میانبرد که قادر به هدف قرار دادن اروپا و سواحل غربی ایالات متحده است تا پیش از استفاده ارتش روسیه از این موشک در روز پنجشنبه، چنین سلاح جدیدی ناشناخته بود و مسکو پیشتر از دراختیار داشتن آن خبر نداده بود. این موشک بالستیک دارای برد متوسط است، بنابراین از لحاظ تئوری میتواند اهدافی در فاصله ۳ تا ۵ هزار و ۵۰۰ کیلومتری را مورد اصابت قرار دهد. به گفته پوتین، شلیک آزمایشی این موشک در شرایط جنگی صورت گرفت، به این معنی که این سلاح هنوز در حال توسعه و کاملتر شدن است. او بدون هیچ اشارهای به تعداد سامانههای موجود در کشورش، تهدید کرد که از این موشک باز هم استفاده خواهد شد. کایرلو بودانوف، رئیس اطلاعات نظامی اوکراین میگوید: «اورشنیک نام پروژه است، این تنها یک کد و رمز به حساب میآید. رئیس اطلاعات نظامی اوکراین در این خصوص میگوید: این موشک ۱۵ دقیقه پس از شلیک به هدف برخورد کرده است. بدین ترتیب، حتی اگر اورشنیک در رده موشک های قاره پیما با برد بیش از ۵۵۰۰ کیلومتر قرار نگیرد، با توجه به اینکه از خاور دور روسیه شلیک می شود، از نظر تئوری می تواند اهدافی را در سواحل غربی ایالات متحده مورد اصابت قرار دهد. پاول پودویگ، محقق مؤسسه تحقیقات خلع سلاح سازمان ملل متحد در ژنو معتقد است که موشکهای اورشنیک همچنین میتوانند کل اروپا تهدید کنند.
سرعتی معادل ۱۰ ماخ، یعنی حدود ۱۲۳۵۰ کیلومتر بر ساعت : سابرینا سینگ معاون سخنگوی پنتاگون روز پنجشنبه به خبرنگاران گفته بود که اورشنیک بر اساس مدل موشک بالستیک قارهپیما روسی «آر اس ۲۶ – روبژ» ساخته شده که خود الگو گرفته شده از موشک «آر اس ۲۶ – یارس» است. ایان ماتویف، کارشناس نظامی نیز می گوید: «این سامانه بسیار گران تمام شده و برای تولید انبوه ساخته نشده است.» وی در عین حال تاکید میکند که موشک اورشنیک قابلیت حمل چندین تن محموله انفجاری را دارد. به گفته ولادیمیر پوتین، موشک اورشنیک که روز پنجشنبه شلیک شد در «پیکربندی هایپرسونیک غیرهستهای» قرار میگیرد و سرعت آن میتواند تا ۱۰ ماخ، معادل ۲.۵ تا ۳ کیلومتر بر ثانیه است (تقریباً ۱۲۳۵۰ کیلومتر بر ساعت) ارتقا یابد. رئیس جمهوری روسیه ادعا کرده که در حال حاضر هیچ امکانی برای مقابله با این نوع موشکها وجود ندارد. بر اساس گزارش سازمان اطلاعات نظامی اوکراین، سرعت موشک شلیک شده در روز پنجشنبه در «بخش پایانی مسیر» خود «بیش از ۱۱ ماخ» (تقریباً ۱۳۶۰۰ کیلومتر بر ساعت) بوده است. سلاحی که سامانههای دفاع موشکی آمریکایی را به چالش میکشد. اورشنیک علاوه بر این به چندین کلاهک هدایت شونده و مانورپذیر مجهز است که باعث میشود رهگیری آن حتی سختتر شود. ولادیمیر پوتین مدعی است که سامانههای پدافند هوایی موجود در جهان و سامانههای دفاع ضد موشکی که آمریکاییها در اروپا مستقر کردهاند، قادر به رهگیری این موشکها نیستند. ویدیویی از شلیک موشک روسیه که در شبکههای اجتماعی منتشر شد، شش فلش درخشان پیاپی را هنگام حمله در حال فرود از آسمان نشان میداد. به گفته سازمان اطلاعات نظامی اوکراین، این نشان میدهد که موشک «به شش کلاهک مجهز بود که هر کدام از آنها به شش زیرموشک کوچکتر تقسیم میشد.» این سیستم که به آن «کلاهک بازگشتی هدفگیری مستقل چندگانه» میگویند، به معنای تجهیز یک موشک به چندین کلاهک است که میتواند هستهای یا معمولی باشد و هر کدام پس از ورود به جو، مسیر مستقلی را طی کنند.

نظر عا : قرآن در فهوی سوره همزه به کلمه “حطمه” رسیده و سپس میگوید آتشی در ستون های بلند ، که از درون هم میسوزاند. پیش بینی قرآن نزدیک است و عاقبت آن بشکل جنگ هسته ای قرین به وقوع میباشد. همه تلاش ادعائی بشر برای جلوگیری از جنگ ، بزعم افزایش روزافزون سلاحهای جدید ، عاقبت به آخرین جنگ و نابودی عظیم منجر میشود. راه جلوگیری ، تنها اتکاء به عدالت ابدی میباشد. اما گوشها ناشنواست