هر ابزار فناورانه دو روی زشت و زیبا دارد. ابزارهای ارتباطی هم علیرغم همه کاربردهای خوب و زیبای خویش ، میتوانند روی زشت خود را هم نشان دهند. پیجر و بیسیم ها در لبنان منفجر شده و همه جهان را با خطرات بالقوه این ابزارها بعنوان یک عامل کشتار و نقص عضو آشنا کرد. اکنون همه سازمانهای نظامی و غیر نظامی در جهان به تکاپو افتاده که ببینند خطر بیخ گوششان هست یا نه؟ در یک جنگ همه جانبه یا منطقه ای قطعا کشورهای صادرکننده محصولات فناورانه درگیر جنگ ، منتهای استفاده خود را از همه آنچه دارند بکار میبرند. اینترنت ، لپتاپ ، گوشی ، بیسیم ، ساید ، Tv ، … همگی تبدیل به سلاح شده و علیه جبهه مقابل استفاده میشوند. همه کشورهای وارد کننده در خطر انفجار و خرابکاری قرار میگیرند. هر آنچه از کشورهای صادرکننده آمده ، میتواند به اشکال مختلف علیه تک تک جامعه واردکننده استفاده شود. خطر اکنون عمیقا پخش شده ، فقط زمان استفاده اش نرسیده !!
به یک گزارش مرتبط از این احساس خطر ها بنقل از یورونیوز توجه کنید. با توجه به تازگی انفجارهای لبنان ، بزودی سیلی از این گزارشات راه خواهد افتاد :
انفجار پیجر و بیسیمها در لبنان و ابهام در مورد ایمنی دستگاههای ارتباطاتی نظامی ؛ ترکیه چه میکند؟
در پی انفجارهای مرگبار بیسیمها و پیجرهای مورد استفاده توسط نیروهای حزبالله در لبنان، یک مقام وزارت دفاع ترکیه روز پنجشنبه ۱۹ سپتامبر (۲۹ شهریور ۱۴۰۳) اعلام کرد که ترکیه در حال بررسی تمهیداتی برای ایمنسازی وسایل ارتباطی مورد استفاده نیروهای مسلح خودش است. لبنان نیز تمهیدات جدیدی اتخاذ کرد. در مرگبارترین روز لبنان از زمان آغاز درگیریهای مرزی بین حزبالله و اسرائیل (از هشتم اکتبر تا به حال)، روز چهارشنبه بیسیمهای دستی مورد استفاده توسط اعضای حزبالله در سراسر جنوب لبنان منفجر شد. این حادثه به دنبال انفجارهای مشابه دستگاههای پیجر اعضای حزبالله در روز قبلتر از آن بود که مجموعا میتواند سطح تنشها را تشدید کرد.
تا اطلاع ثانوی ممنوع : خبرگزاری ملی لبنان گزارش داد که مقامات این کشور از روز پنجشنبه از به همراه داشتن هرگونه بیسیم ارتباطی و دستگاههای پیجر در پروازهای خروجی از فرودگاه بیروت ممانعت به عمل میآورند. سازمان هواپیمایی کشوری لبنان از خطوط هوایی فعال در بیروت خواست که به مسافران اطلاع دهند که تا اطلاع ثانوی استفاده از بیسیم و پیجر ممنوع است. خبرگزاری دولتی لبنان همچنین گزارش داد که ارسال محمولههای حاوی چنین وسایلی از طریق هوایی نیز ممنوع شده است. بر اثر انفجار پیجرها و بیسیمهای متعلق به اعضای حزب الله در موج حملات روزهای سهشنبه و چهارشنبه، دستکم ۳۷ نفر کشته و بیش از ۳ هزار نفر زخمی شدند. مقامات لبنانی و حزبالله میگویند که اسرائیل این حملات را انجام داده است، حال آنکه خود اسرائیل مسئولیت آن را رسما بر عهده نگرفته است. ارتش لبنان روز پنجشنبه اعلام کرد که پیجرها و دستگاههای مخابراتی مشکوک را در یک سری انفجارهای کنترل شده در مناطق مختلف منفجر میکند. همچنین از شهروندان خواسته شد تا در صورت مواجهه با وسایل مشکوک مراتب را گزارش کنند.
ترکیه بازنگری میکند : در همین حال، یک مقام وزارت دفاع ترکیه که نخواست نامش فاش شود، به خبرگزاری رویترز گفت که ارتش ترکیه منحصراً از تجهیزات تولید داخل استفاده میکند. وی خاطرنشان کرد که اگر شخص ثالثی در تهیه یا تولید این دستگاهها دخالت داشته باشد، آنکارا مکانیسمهای کنترل بیشتری اعمال میکند. این مقام گفت: «چه در عملیاتهایی که خودمان انجام میدهیم، چه در جنگ جاری در اوکراین و یا در نمونه لبنان، به طور مستمر اقدامات خود را بررسی میکنیم و بر اساس درسهایی که از هر موقعیت آموختهایم، استراتژیهای جدیدی را توسعه میدهیم.» این فرد بدون ارائه جزئیات بیشتر افزود: «در زمینه این حادثه، ما به عنوان وزارت دفاع در حال انجام بررسی های لازم هستیم.» در انفجارهای روز سهشنبه، منابع مطلع گفتهاند که جاسوسان اسرائیل مواد منفجرهای را در سفارش ۵ هزار دستگاه پیجر توسط حزبالله، قبل از تحویل به لبنان کار گذاشته بودند. هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه به خبرگزاری دولتی آناتولی اطلاع داد که ایجاد یک آژانس مستقل امنیت سایبری از اولویتهای دولت ترکیه است و تاکید کرد که رئیس جمهور طیب اردوغان آن را ضروری می داند.


نظر عا : صاحبان قدرت برای بقای خویش بناهائی با استخوانهای قربانیان میسازند ، غافل از اینکه روزی بر سر خودشان فرو میریزد. “عدالت ابدی” آنها را با مجازاتی برابر با تعداد همه قربانیان و همه رنجهای آنها روبرو میسازد. آنقدر می میرند و زنده میشوند تا مجازات به تعداد قربانیان انجام شود.